De perfecte kamer

Maak een lijst van wat u nodig heeft in een slaapruimte. Heeft u een ruimte nodig waar u kunt ontsnappen, televisie kunt kijken, kunt werken of gewoon kunt slapen? Heeft u een groot bed of veel opslagruimte nodig? Houd je van een bepaalde insteek? Wees realistisch over wat je kunt krijgen in de ruimte die je hebt.

Het plan

Begin met het schetsen van een programma van de structurele componenten, zoals de schoorsteenmantel, ramen en deuren – in essentie de problemen die niet kunnen worden verplaatst. Experimenteer vervolgens met de hele positie van de belangrijke stukken – het bed, kledingkasten, kisten, herinnerend dat u gewoon ruimte wilt voor laden om te openen en om over het bed te lopen.

Het bed

Ga voor het grootste bed dat je kunt. Verstoring van de nachtrust door een partner is een van de meest voorkomende oorzaken van slaapklachten. Wat betreft het precies plaatsen van het bed, kiezen de meesten het schijnbare en plaatsen het hoofdeinde tegen een muur, maar licht zijdelings denken mag geen kostbare ruimte op de muur kosten. Probeer je bed naar het midden van de ruimte te verplaatsen en gebruik de achterliggende muur voor een kast met schuifdeuren. Zelfs als je niet denkt in feng shui, is het veel beter om je ruimte zo in te richten dat je bed niet geschikt is achter de deur omdat het de ruimte echt heel gesloten kan maken.

De ingebouwde optie

Als ingerichte slaapruimte meubels van de vloer naar het plafond gaan, zijn er eigenlijk geen gaten. Dit betekent meestal veel minder stofvorming en maakt waarschijnlijk de meest ongemakkelijke gebieden zoals schuine plafonds. Ook nadat u de volledige hoogte van een muur hebt gebruikt, kunt u waardevolle hoge kasten maken voor het opbergen van kleine artikelen zoals hoeden en toegevoegd beddengoed. Wat verschillende mannen en vrouwen leuk vinden aan ingerichte slaapkamers, is misschien de kans om hun eigen gecoördineerde schema te kiezen.

De vrijstaande optie

Mocht u, zoals de verschijning (en draagbaarheid) van vrijstaande wardobes en kisten, onderzoeken of ze de interne fittingen hebben die u nodig heeft? Zoek naar je kleding en kies wat waardevol kan zijn: laden voor vouwbare jumpers, planken voor schoenen en hangplekken over de volledige lengte voor feestjurken en winterjassen. Profiteer van de trend om stukken aan te passen om het juiste mengsel en zoeken te krijgen.

De binnenkant van je kledingkast

Of u nu kiest voor een vaste of vrijstaande selectie, het geheim van een ontspannen slaapplek kan achter de kastdeuren liggen. Besteed dus evenveel tijd aan het voorbereiden van het innerlijk als aan het beslissen over de kledingkast zelf. Je zult verbaasd zijn over het feit dat er behoorlijk wat extra sluitingen mogelijk zijn om in te passen met hangende rails met dubbele hoogte, laden met verdelers en volledig uitschuifbare laden, wat betekent dat je items die ideaal zijn aan de achterkant kunt bereiken. Ikea en ook de Holding Business verkopen goede ruimtebesparende accessoires.

De vloer

Omdat je bedruimte aanzienlijk minder bezoekers krijgt dan andere kamers, kun je veel meer getextureerde tapijten hebben – zoals een lusstapel – en bleke tinten kiezen dan je misschien beneden gebruikt. Houten vloeren – hetzij massief of bewerkt – en laminaten worden steeds vaker in de slaapruimte gebruikt en kunnen worden gecombineerd met vloerverwarming. Als u twijfelt over het minimalistische uiterlijk, kunt u extra comfort toevoegen door een hoogpolig vloerkleed achter het bed te kopen.

De verlichting

Laat de verlichting niet achter voor de afwerking – speciaal voor het geval u toegevoegde stopcontacten wilt of wandlampjes wilt monteren. De eenvoudige regel is dat slaapkamers ’s ochtends levendig moeten zijn en’ s avonds sfeervol. Door een dimschakelaar aan te brengen en bedlampjes te kopen, wordt dit evenwicht gerealiseerd. U kunt ook verlichting gebruiken om functies te markeren, bijvoorbeeld om de voorkant van de kasten uit te lijnen met discrete laagspanningsdownlighters.

De uitstraling

Je bedruimte is 1 ruimte waarin je je karakter de volledige controle kunt geven, dus wees niet bang om een ​​schema uit te proberen dat een beetje belangrijk in de leefruimte zou kunnen zijn. Glamour-looks werken mooi, met gedurfde kleurenschema’s en glam-componenten, zoals gespiegeld meubilair, metallics en wit leer. Of ga voor donker hout voor intelligente, volwassen luxe.

De atmosfeer

Vergeet niet dat je bedruimte echt een ruimte moet zijn waarin je je echt helemaal ontspannen voelt. Op die manier heb je misschien veel meer gelegenheid om een ​​fantastische nachtrust te vinden. Wanneer je een tv of pc in je bedruimte zou moeten hebben, bouw dan als substantieel scheidingsruimte tussen hen en je slaaplocatie als je kon. Idealiter is het echt het meest effectief om ze te laten inbouwen, zodat ze kunnen worden verborgen als ze niet worden gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu