juni 19, 2024

Gordijnen: zo kies je de juiste variant

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen, maar weet je nog niet goed waar je naar moet kijken? Dan ben je niet de enige. Doordat er een groot aantal varianten beschikbaar zijn op de markt, is het maken van een keuze niet eenvoudig. Iedere keuzemogelijkheid zorgt weer voor geheel andere eindresultaten en kan jouw woning op een andere helpen aan de gewenste uitstraling. Het is daarom belangrijk dat je de factoren voor het maken van een keuze op een rij zet. Maar welke factoren mag je dan niet over het hoofd zien tijdens jouw zoektocht? Na het lezen van onderstaande informatie kan je snel nieuwe gordijnen bij woonwinkel Thuisin halen en in de woning hebben hangen. 

 

Jouw woning als uitgangspunt nemen

Een van de eerste factoren waar je naar moet kijken als je nieuwe gordijnen aan wilt schaffen, is de interieurstijl die je in de woning hebt. Afhankelijk van de interieurstijl krijg je namelijk te maken met geheel andere gordijnen en keuzemogelijkheden. Ook moet je hierbij rekening houden met het soort ramen dat je in de woning hebt. Grotere ramen in de woonkamer behoeven immers ook weer andere varianten dan wanneer je voor de kleinere ramen in andere delen van de woning een gordijn op wilt hangen. Jouw woning is daarom te allen tijde het uitgangspunt voor het maken van een keuze en het vinden van de geschikte decoratie voor de ramen. 

 

De kleuren in de ruimtes aanhouden

Waar je ook rekening mee moet houden bij het vinden van goede raamdecoratie is de kleur die veel terugkomt in de woning. De kleurtinten moeten namelijk ook aangehouden worden bij de ramen, zodat je alles tot een mooi geheel brengt. Je kan hiervoor kijken naar de kleurtinten van de meubels, maar ook de muren of juist de decoratie die je hierin hebt staan. Vooraf moet je daarom goed nadenken over alle mogelijkheden en de kleuren die je in iedere ruimte wilt hebben. Het is een belangrijke factor voor het maken van een keuze en zorgt ervoor dat jouw woning volledig tot een geheel wordt gebracht.    

 

De afmetingen van de ramen 

Het laatste waar je nog op let bij het aanschaffen van goede raamdecoratie is de afmeting van het raam. Je krijgt goede richtlijnen voor het opmeten van de ramen. Je kan dan kijken naar de standaardmaten die bij een professional in het assortiment zitten, maar ook kiezen voor op maat gemaakte raamdecoratie. Dit is vooral belangrijk als jouw ramen niet van de standaardmaten zijn voorzien. Door de maten goed vast te stellen voorkom je dat er nog licht naar binnen komt via de zijkanten en zorg je ervoor dat je alleen nog maar gemakken krijgt. Jouw woning komt er te allen tijde goed uit te zien met het maken van de juiste keuzes.