juli 22, 2024

Vitrage kopen? Lees eerst even onze blog met handige tips en trucs

Gordijnen heb je in alle soorten, vormen, maten en kleuren die je maar kunt bedenken terwijl je ook nog eens moet nadenken over aan welk systeem je de gordijnen wil ophangen. Ga je voor donkere gordijnen van dikke stof die verduisterend werken, combineer je een vitrage met een overgordijn en wil je een rails die je met een app of met een spraakcommando kunt bedienen? Om maar even een paar dwarsstraten te noemen. Maar geen paniek, want wil je vitrage kopen? Dan geven we in onze blog een aantal handige tips en trucs.

Wat is een vitrage?

Een vitrage is een raamdecoratie die het raam iets vrolijker maakt, maar het houdt geen licht tegen en het zorg veel minder voor privacy dan bijvoorbeeld een traditioneel gordijn of inbetweens. Daarom worden vitrages vaak ook gecombineerd met andere soorten gordijnen. Deze gordijnen kun je sluiten als je minder last wil hebben van het licht en als je meer privacy wil. Een andere goede optie is om te kiezen voor inbetweens die het bijvoorbeeld wel mogelijk maken om naar buiten te kijken, maar niemand kan bij je naar binnen kijken. 

Inbetweens of vitrage kopen?

Of je voor de vitrage of een inbetween gordijn kiest is afhankelijk van hoeveel licht je naar binnen wil hebben en hoe erg je op je privacy gesteld bent. Inbetweens zijn van dikke stof gemaakt en laten wel wat licht door terwijl je ook naar buiten kunt kijken. Het is niet mogelijk dat mensen naar binnen kijken en je geniet dan ook van meer privacy. Inbetweens hoef je in de basis ook niet te combineren met andere soorten gordijnen. Wanneer vitrage kopen? Als je minder gesteld bent op je privacy en van meer licht wil genieten.

Let op de kleuren en de materialen

Vitrage kopen? Let dan goed op de kleuren en de materialen die je kiest. Evenals bij traditionele gordijnen, inbetweens en verduisteringsgordijnen heb je keuze uit verschillende kleuren en materialen. Je kunt kiezen voor vitrages in neutrale en lichte kleuren of in uitgesproken en donkere kleuren. Vitrages kunnen ook van verschillende soorten materialen zijn gemaakt en de keuzes die je maakt zijn voor een deel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Maar je moet er ook opletten dat een vitrage goed bij jouw interieur past! Wil je niet de verkeerde keuze maken? Neem dan gratis staaltjes mee bij een speciaalzaak of vraag ze aan via een webshop waar je de gordijnen wil bestellen.

Vitrage kopen? Let op de juiste maten

Vitrage kopen? Let op de juiste maten! Het inmeten van een vitrage is een secuur werkje en als je geen vrienden bent met een rolmaat is het ook een pittige klus. Je kunt vaak tegen een kleine vergoeding de expert laten langskomen en dan wordt het professioneel voor je ingemeten. Dan heb je de garantie dat je de juiste maten krijgt en dat de vitrage netjes komt te hangen. Je kunt er ook voor kiezen dat de specialist de gordijnen komt bezorgen en dat ze het ook voor je ophangen.