mei 24, 2024

Spiegel kopen? Koop er één met een mooie stijl!

Een mooie spiegel is zowel functioneel als een eye catcher. Spiegels worden vaak in een badkamer of een slaapkamer geplaatst om bijvoorbeeld jezelf te scheren of op te maken en je kunt in een wat grotere spiegel ook kijken of je outfit wel netjes zit. Een andere functionaliteit is dat spiegels een kamer ruimtelijker kunnen maken. Dus het is ook geen gek idee om er één in de woonkamer op te hangen. Het leuke eraan is dat je ook spiegels in verschillende stijlen kunt kopen! En welke stijlen dat zijn vertellen wij je in onze blog. 

Stijl Barok 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een spiegel in de Barokstijl. De kenmerken van Barok is dat de lijsten sierlijk zijn en vaak zijn uitgerust met een hoog reliëf en met ornamenten. Het is gebruikelijk dat de kleuren van een lijst in de Barokstijl bruin of goud zijn. De stijl is afkomstig uit de periode 1575 en is in Italië ontstaan. Deze stijl past uitstekend in een klassiek interieur en is daardoor ook nog altijd een populaire keuze.

Spiegel met een moderne lijst

De moderne lijst is de beste keuze als je ook een modern interieur hebt. Modern staat voor simpel. Strakke lijsten zorgen voor rust en kalmte. Dat natuurlijk het tegenovergestelde is van de flamboyante Barokstijl. Een spiegel met een moderne lijst kun je in verschillende kleuren verkrijgen hoewel lijsten in het zwart, wit en zilver de populairste keuzes zijn. Je hebt ook nog wat keuzes met betrekking tot het effect van de lijst, want je kunt kiezen voor de strakke en simpele lijst of voor een lijst met een driedimensionaal effect. 

De klassieke stijl 

De klassieke stijl kun en mag je niet verwarren met de barokstijl. Klassieke lijsten zijn namelijke elegant, maar minder aanwezig dan de Barok lijsten. Ornamenten ontbreken bijvoorbeeld op een klassieke spiegel. De klassieke lijst is vaak wel bijzonder afgewerkt terwijl je ook keuzes hebt in verschillende kleuren. Klassieke lijsten in zwart, wit en zilver zijn enorm populair, maar de lijst komt het beste tot recht met een natuurlijke houtkleur. 

Spiegels met een industriële lijst

Een spiegel met een industriële lijst heeft een stoer karakter en is vaak in het zilver verkrijgbaar. Je hebt ook keuze uit zwarte, witte en gouden lijsten en er zijn lijsten met verschillende afmetingen en uiterlijke kenmerken verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor het strakke design, maar er zijn ook diepe industriële lijsten die de lijst van de spiegel net even iets specialer maakt. Je kunt ook kiezen voor een zo dun mogelijke lijst als dat beter bij je smaak en het interieur past. 

Spiegel in de Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl stijgt in populariteit en dat is niet zo vreemd. Deze stijl zie je steeds vaker terug in woon-, slaapkamers en keukens en dat is mede te danken aan de verschillende houtsoorten die voor deze lijsten worden gemaakt. Een spiegel in de Scandinavische stijl past bijvoorbeeld perfect in een landelijk interieur. Ondanks dat de lijst vaak in houtkleuren worden gemaakt, kun je ook kiezen voor lijsten in het zwart, wit of zilver. Afhankelijk van waar je voorkeuren naar uitgaan. Daarnaast heb je vaak ook wel keuzes in hoe dik de lijst van de spiegel mag zijn.