juni 19, 2024

Cinewalls voor een moderne look

Het kan zijn dat je er al wel eens van gehoord hebt: de cinewalls. Deze toepassingen voor je televisie zijn de laatste tijd steeds populairder geworden. En daar zitten heel veel redenen achter. Het is namelijk veel handiger dan je televisie op een meubel te plaatsen. Niet alleen bespaar je ontzettend veel ruimte, het ziet er ook nog eens veel strakker uit. Een win-win dus! Met een cinewall tover je je eigen huiskamer om tot een echte thuisbioscoop. Zo kan je lekker met vrienden of je familie en wat snacks de mooiste films kijken. In deze blog zullen we je meer vertellen over cinewalls. Lees dus snel verder als je hier meer over wil weten. 

Wat is een cinewall?

Voordat we uitgebreid over cinewalls gaan praten, zullen we eerst even teruggaan naar de basis. Want wat is een cinewall eigenlijk precies? Het woord verklapt het eigenlijk al een beetje. Je televisie wordt namelijk in de muur gemonteerd. De televisie hoeft dus niet meer op een meubel te staan of aan de muur te hangen. Dit kan er soms wat minder mooi of zelfs slordig uitzien, omdat alle draden en kabels zichtbaar zijn. Ook nemen televisiemeubels veel ruimte in beslag, waardoor je huiskamer dus kleiner wordt. Deze problemen worden met een cinewall opgelost. Je verliest namelijk geen ruimte, omdat de televisie in de muur zit, samen met alle draden. Er ontstaat dus een heel strak en chique geheel.

Verschillende designs en soorten cinewalls

Er is voor ieder wat wils. Dit komt doordat er ontelbaar veel mogelijkheden zijn met cinewalls. Zo is het mogelijk om wat meer opbergruimte te laten maken naast de televisie. Er wordt dan een soort boekenkast gebouwd. Hier kunnen dan boekenplanken, kastruimte of opberg nissen in gemonteerd worden. Dit zorgt ervoor dat er nog meer opbergruimte is. Je kan er ook voor kiezen om hier mooie foto’s of beeldjes neer te zetten om er een eigen touch aan te geven. Het is ook mogelijk om alleen een kolom te laten plaatsen. Zo behoud je een strakke look. Elk huis heeft natuurlijk andere afmetingen en daarom kunnen cinewalls ook op maat gemaakt worden. De beschikbare ruimte zal dan opgemeten worden. Daarna zal er een design gemaakt worden wat perfect bij jouw huis past.

Creëer een knusse sfeer

Er bestaan ook cinewalls met een open haard onder de televisie. Deze open haarden zorgen voor een extra knusse sfeer in je woonkamer. Het zijn geen echte openhaarden, waar je hout in moet gooien. Je kan namelijk kiezen uit een gashaard of een elektrische haard. Beide hebben zo hun eigen voordelen. De vlammen bij een gashaard zien er heel erg echt uit. Ze geven zelfs ook wat warmte af. Hierdoor heb je wel te maken met wat veiligheids restricties, zodat er niets met je televisie zal gebeuren. Zo heb je bijvoorbeeld een rookgasafvoer nodig. Bij een elektrische haard hoef je hier niet aan te denken aangezien deze geen warmte afgeeft. Een elektrische haard ziet er wel net wat minder echt uit.